Hírek
Hírek

Az új 22 ezres: módosult az áttérési határidő!

Kedves Érintettek! Módosult az új 22 ezres (ISO 22000:2018) áttérési határideje, így 2021. december 18-ig még érvényben maradhatnak a régi szabvány (ISO 22000:2005) szerinti tanúsítványok.

Üdvözlettel: A MERT-CERT csapata

 


ISO 9001 akkreditált státuszunk megszünt!

Ezúton is értesítjük partnereinket, hogy 2021. február 23-án lejárt az ISO 9001-es NAH akkreditálásunk, amit nem újítottunk meg. Azóta csak nem akkreditált státuszú tanúsítványokat adunk ki ezen a területen.

Azon ügyfeleinknek, akiknek továbbra is akkreditált státuszú ISO 9001-es tanúsítványra van szükségük, együttműködő akkreditált tanúsító partnereink közreműködésével biztosítani fogjuk a megfelelő tanúsítványokat.


Távértékelések a COVID-19 járvány alatt

Távértékelések a COVID-19 járvány alatt

Tekintettel a kialakult járványhelyzetre -annak időtartamára- az alábbi protokollt vezetjük be a MERT-CERt-nél az irányítási rendszertanúsítási területen.

Négy lehetőség van az auditokkal kapcsolatban:

·      Elvégezhetjük az auditot a szokásos módon, ha az auditor vállalja a helyszíni auditot és a fogadó cég is beleegyezik.

·      Meg lehet osztani az auditot, egyik részét távolról. a másik részét a helyszínen végezni egy későbbi időpontban.

·      Ha a szervezet tevékenysége és IT infrastruktúrája lehetővé teszi, teljes egészében végre lehet hajtani az auditot távolról (pl. a gyártási folyamatot webkamerán keresztül be tudja mutatni a cég, a cég rendelkezik MS Teams, Skype vagy egyéb webkonferenciára alkalmas eszközzel és ehhez az auditor is tud csatlakozni)

·      El lehet halasztani a teljes auditot.

Ha újratanúsításii audit van, akkor a helyszíni auditidő 50%-ában lehet távaudit digitális technikák alkalmazásával (webkamera, skype, e-mailezés, telekonferencia, webkonferencia..), és a tanúsítványt féléves érvényességgel adjuk kii. Ha megvan a másik 50% helyszíni audittal féléven belül, akkor adunk ki 3-éves -az akkori tanúsítási döntéstől számítva igazából 2,5 éves érvényességű- tanúsítványt.
Az összes dokumentumban (ajánlat, szerződés, auditori megbízás, auditterv, auditjelentés, jelenléti ív) egyértelműen fel kell tüntetni, hogy távaudit és megnevezni az alkalmazott digitális technikát. Ahol lehet, készüljenek sreenshotok és kerüljenek a MERT-CERT-hez az jelentéssel és az auditori feljegyzésekkel együtt.
A négy lehetőség egyikét kiválasztva, azt a cég és a lehetőségek ismeretében az auditjelentésben indokolni kell.

Felügyeleti audit esetén távauditot végeznek az auditorok digitális technikák alkalmazásával (webkamera, skype, e-mailezés, telekonferencia, webkonferencia..). A technikai feltételek meglétét az ügyfélnél előzetesen ellenőrizni kell és olyan technikában megállapodni, ami mindkét félnél megvan.

Reméljük, hogy minél előbb visszatérhetünk a szokásos eljárásrendünkhöz.

Üdözlettel: A MERT-CERT csapata


Sikeres áttérés az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványra!

Örömmel jelentjük, hogy partnereink többsége -határidőre- áttért az új MSZ EN ISO 9001:2015 szabványra sikeres felügyeleti és/vagy újratanúsítási audit keretében. Minden kedves partnerünknek -megköszönve célirányos együttműködésüket- ezúton is gratulálunk és köszönjük auditorainknak is professzionális közreműködésüket az auditokon. (Mónika, Árpád és János)


Tájékoztatás és meghívás az USA-ba exportálókra kidolgozott új PCQI tréning sorozatra!!!!

Kedves Partnerünk!

A MERT-CERT Tanúsító Kft. és a Lucrima b.v. (Hollandia) tisztelettel meghívja Önöket a kifejezetten az USA-ba exportálókra kidolgozott új PCQI tréningsorozatra. Ha ez Önöket is érinti és biztosítani szeretnék, hogy az Önök élelmiszer export szállítmányai  késedelmek nélkül eljussanak az USA-ba, meg kell, hogy feleljenek a külföldi beszállítókra mostanában életbe lépő új FDA FSMA előírásoknak. További információkért kattintson a főcím linkre!


Akkreditált státusz megszűnése

Megszűnt a KIR akkreditációnk!

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves olvasóinkat és ügyfeleinket, hogy egyszerű "gazdasági" megfontolás következtében nem kértük a KIR akkreditációnk soronkövetkező felügyeleti vizsgálatát. Ez azt eredményezte, hogy  az MSZ EN ISO 14001: 2005 szerinti akkreditációnk visszavonásra került.

A jövőben is szívesen vállalunk MSZ EN ISO 14001: 2005 (amíg lehet) és MSZ EN ISO 14001: 2015 szabványok szerinti auditálásokat és tanúsításokat nem akkreditált státuszban!

 


Tájékoztatás személyi változásról!

Ezúton is tájékoztatjuk partnereinket, olvasóinkat arról, hogy Sándor Árpád kollégánk a továbbiakban minőségirányítási vezetőként dolgozik a MERT-CERT Tanúsító Kft-nél. Munkáját egy másik cégnél folytatja az eredeti szakképesítésének megfelelő munkaörben.

A rendszertanúsítási auditok auditok szervezését és adminisztratív munkákat Szabó Mónika értékesítési és operatív munkatárs végzi, akinek elérhetőségei a következők:

Telefon: +36 1 4569058

Mobil: +36 30 9459538

e-mail: m.szabo@mertcert.hu

 


MERT-CERT tájékoztató az új ISO 9001 és 14001 szabványokra való áttérésről

Az ISO 9001-es és ISO 14001-es szabványok terén jelentős változtatások következtek be a 2015-ös év során: megjelent az új MSZ EN ISO 9001:2015, és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány változata. A nemzetközi előírásokkal összhangban az új szabványokra való áttérési határidő a szabványok kiadási dátumától számított 3 év lesz, vagyis 2018. szeptember 14-re meg kell történnie az átállásnak minden tanúsított ügyfél esetében.

A sikeres áttérés biztosítása érdekében a MERT-CERT Tanúsító Kft. (Társaságunk) áttérési időtervet határozott meg Ügyfelei számára, ami a következőképpen néz ki:

 • A Társaságunk legkésőbb 2017. szeptember 15-ig végez auditálást a jelenlegi MSZ EN ISO 9001:2009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok szerint (tanúsítás/újratanúsítás esetében a kiadandó tanúsítvány érvényességi ideje 2018. szeptember 14.);
 • A Társaságunk a várhatóan 2017 márciusában-áprilisában megtartandó NAH felügyeleti eljárás során szerzi meg a NAH akkreditációt az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványok szerinti tanúsításra, az erről szóló döntés várható ideje: 2017. május;
 • A Társaságunk legkorábban 2016. szeptember 15-től végez auditálást az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványok szerint. A NAH akkreditáció megszerzéséig (várhatóan 2017. május) akkreditáció nélküli, azt követően NAH akkreditált státuszú tanúsítványt ad ki az MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványok szerint;
 • A NAH akkreditáció megszerzése (várhatóan 2017. május) előtt kiadott MSZ EN ISO 9001:2015 és az MSZ EN ISO 14001:2015 szabványok szerinti akkreditáció nélküli tanúsítványok lecserélésre kerülnek akkreditált változatra az akkreditáció megszerzése után (a tervek szerint 2017. május 31-ig.).

Ha bármilyen kérdésük merülne fel az új szabványokra való átállással kapcsolatban, kérem forduljanak hozzánk az elérhetőségeinken keresztül, és mindenben szívesen segítünk.

Budapest, 2016. április 15.

 


Aldi beszállítók figyelmébe!!!

Tájékoztatjuk kedves partnereinket arról, hogy az LVA Magyarország Kft. befejezte tevékenységét.

2015. október 1-től az LVA Magyarszág Kft. összes tevékenysége átkerült hozzánk. A MERT-CERT Tanúsító Kft. viszi tovább ezeket a tevékenységeket, az Aldi minták kezelését, az ezzel kapcsolatos vizsgálatok megszervezését és a szükséges szakvélemények kiadását az LVA GmbH-val együttműködve.

A kapcsolattartó továbbra is Szabó Mónika, aki várja az Önök jelentkezését az összes elérhetőségein!

Telefon: +36 1 4569057

Mobil: +36 30 9459538

Fax: +36 1 4569052

E-mail: m.szabo@mertcert.hu; monika.szabo@lva.at 


Megjelent a BRC Food szabvány 7. kiadása!

BRC Food szabvány 7. kiadás – főbb változások és módosítások az előző, 6. kiadáshoz képest

A szabvány 7. kiadását 2015 januárjában publikálták. A szabvány követelményeit az előző változatot tovább fejlesztve alakították ki, de továbbra is egy, a vezetés elkötelezettségére épülő, HACCP elvekre alapuló, minőségirányítási rendszert támogató élelmiszerbiztonsági program.

A fő cél, hogy a termék előállítása során olyan jó gyártási gyakorlat kerüljön megvalósításra, mely elsősorban azokat a hibákat igyekszik kiküszöbölni, ami termékvisszahíváshoz vagy a termék visszatartásához vezethet (pl.: jelölés, csomagolás)

2015. július 1-től valamennyi BRC Food auditot a szabvány 7. kiadása szerint kell végezni. A 6. kiadás szerint végzett auditok alapján kiadott tanúsítványok érvényben maradnak a tanúsítványon megadott időpontig.

Jelen tájékoztató csak a legfontosabb változásokat foglalja össze, emiatt nem teljes körű és nem tartalmazza a szabvány összes követelményét (lásd a további részleteket a teljes hírben a címre kattintva).


A dokumentumok feltöltését befejeztük

Kedves Látogató!

Örömmel jelentjük, hogy újra feltöltöttük és részben aktualizáltuk a dokumentumainkat!

Ezzel mind a "Letölthető dokumentumok" mappából, mind a szövegben elhelyezett linkekről újra elérhetőek a legfontosabb dokumentumaink (akkreditálási okirataink, ajánlatkérő nyomtatványaink, a tanúsítás menetét leíró anyagaink, a tanúsított cégek listája.....).

A szolgáltató váltás miatti "honlap áthelyezés" ezzel gyakorlatilag befejeződött, amit követ még pár apróbb módosítás itt-ott a szövegezésben.

Üdvözlettel: A Mertcert csapata


Átalakítjuk egy kicsit a honlapot!

Tisztelt Látogató!

Honlapunk átalakítás/feltöltés alatt áll, ezért átmenetileg a letölthető dokumentumaink többsége nem érhető el. Folyamatosan töltjük fel ezeket a dokumentumokat. Addig is megértésüket és türelmüket kérjük.

A Mertcert csapata


IFS konferencia, Budapest 2014. november 13.

IFS konferencia, Budapest 2014. november 13.

Újra lesz IFS konferencia Budapesten, amelyre hívunk és várunk minden kedves partnerünket! A MERT-CERT Tanúsító Kft. ezúttal Arany fokozatú támogatóként vesz részt a konferencián. Jelentkezés és további részletek: www.lexodus.hu/ifs  


ÉLELMISZERBIZTONSÁGI KONFERENCIA, BUDAPEST, 2013. NOVEMBER 7.

 ÉLELMISZERBIZTONSÁGI KONFERENCIA

B U D A P E S T, 2013. NOVEMBER 7.

 

A nagy sikerű IFS konferencián Gyémántfokozatú Támogatóként vettünk részt a következő szakmai előadással:

 

"IFS audit és tanúsítás kritikus pontjai – követelmények, eljárások és változások", Szayly Annamária,  IFS vezető auditor, ISACert; Sándor János, ügyvezető igazgató, IFS koordinátor, MERT-CERT Tanúsító Kft.

 • Az auditálási és tanúsítási folyamat szereplői és tevékenységei
 • CCP-k a folyamatban:Company Information Sheet/Céginformációs adatlap (CCP1);Az auditidő kalkulációja (ajánlat, szerződés) (CCP2); Az audit!!! (CCP3);Az audit dokumentáció ellenőrzése (CCP4); A tanúsítvány kiadása (CCP5);
 • IFS Food version 6. szerinti auditok
 • Auditra való felkészülés, audit előkészítése
 • IFS Food v.6 életbelépése óta megjelent változások, módosítások
 • Az IFS Food v. 6 auditok során tapasztalt leggyakoribb eltérések

A konferencián való részvételünk több szempontból is érdekes volt: láttuk, hallottuk a többi IFS tanúsító szervezet képviselőit és hozzáállásukat a tanúsítási kérdésekhez. Ami ennél is fontosabb, hogy jópár ügyfelünkkel találkozhattunk személyesen is! Köszönjük nekik és az összesen majd 200 főnyi résztvevőnek, hogy ott voltak  a konferencián és meghallgattak bennünket!


Vámuniós szeminárium a MERT-CERT szakértőinek részvételével

"Szeminárium a Fehérorosz-Kazah-Orosz Vámunióról" címmel és az alábbi programmal szervezett egy nagyon érdekes és hasznos konferenciát a MKIK Magyar-Orosz Tagozata 2012. december 4-én.

KÖSZÖNTŐK:

 • Shurigin Leonid, képviseletvezető, Oroszországi Föderáció Kereskedelmi Képviselete
 • Karibdzanov Rymtay, követtanácsos, Kazah Köztársaság Nagykövetsége Magyarországon
 • Shulga Petr, tanácsos, Belorusz Köztársaság Nagykövetsége Magyarországon

ELŐADÁSOK:

 • A  Fehérorosz-Kazah-Orosz Vámunióról: áttekintés, elmélet és gyakorlat, különös tekintettl a termékek megfelelőségének kötelező igazolására, Vilja Georgievics VERSAN, vezérigazgató, JSC "VNIIS" (Oroszországi Föderáció)
 • Export tanúsítás szerepe és gyakorlata a Vámunióval folytatott külkereskedelmi forgalomban Iosif Zinovjevics ARONOV, osztályvezető, JSC "VNIIS" (Oroszországi Föderáció), Sándor János, ügyvezető igazgató, MERT-CERT Tanúsító Kft.
 • Vámszabályozásban rejlő kihívások a Vámunió térségében, Falvai Bálint, ügyvezető igazgató, Vámtanácsadó Kft.

 


A biztonságos élelmiszerekért 2012 – zárókonferencia összefoglalása

Az LVA Mertcert Cégcsoport az év eleji sikeres Országjáró Minőségturné záróakkordjaként 2012. május 23-án rendezte meg „A biztonságos és minőségi élelmiszerekért 2012-ben” című  budapesti záró konferenciáját a Hotel Benczúrban.
A konferencia középpontjában a változó szabályok, fogyasztói elvárások, értékek és vizsgálatok álltak. Az előadásokat követő három workshop pedig a mindennapi gyakorlati munkájához nyújtottak visszaigazoltan közvetlen segítséget a résztvevőknek.
A zárókonferencián kiemelten foglalkoztunk a következő kérdésekkel:
•    Az új Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, és a hatósági ellenőrzések tapasztalatai;
•    Újdonságok és tipikus hibák a jelölés terén, és a beltartalmi vonatkozásokban;
•    Szalmonella vizsgálatok és a szalmonella helyzet;
•    A „gyártmánylap” rendelet és más aktualitások;
•    „Helyzetjelentés” a „Vitanell” tanúsító védjegyről;
•    
A tápértékjelölés és számítás buktatói (workshop 1);
•    Az IFS, BRC, beszállítói és ISO 22000 rendszerauditok tipikus eltérései és a helyesbítő intézkedések (workshop 2);
•    Az élelmiszerbiztonság és élelmiszerminőség kémiai és mikrobiológiai kérdései (workshop 3).

A konferencián adtuk át az első "vitanell" tanúsítványt a Szatmári Konzervgyár Kft. képviselőjének, amihez ezúton is sok szeretettel gratulálunk és további sikereket kívánunk a szervezet munkájához!


Oroszországba exportálók figyelmébe!

Az utóbbi hónapokban számos változás történt Oroszország, ill. a vámunió (EvrAzESZ – Oroszország, Fehéroroszország, Kazahsztán) területére beszállítandó és forgalomba kerülő termékekre vonatkozó előírásokban, így a GOSZT R tanúsítási rendszerben is. Ezekről a változásokról szeretnénk tájékoztatni Önöket ezúton is.


Létrehoztuk az LVA Magyarország Szolgáltató Kft-t!

Az LVA GmbH (Ausztria) és a MERT-CERT Kft. közös céget hozott létre Magyarországon, amelynek tevékenységével kapcsolatban szeretnénk Önöknek tájékoztatást adni.


gradient